Den uundværlige araber

En tilfældighed gjorde, at jeg lige har et en udsendelse på DR 2 om en debat mellem en araber og Daniel Carlsen, der står i spidsen for en af de grupperinger, der forsøger at blive opstillingsberettiget til Folketingsvalget.
Daniel Carlsen kender jeg slet ikke, men jeg ved, han har færdedes hjemmevant i grupperinger, jeg aldrig ville vise mig i. Araberen har jeg set på tv en enkelt gang tidligere, hvor han blev markedsført som det bedste, Mellemøsten har haft at byde på. Han taler et nydeligt dansk helt uden ghettoaccent, arbejder som journalist vistnok på DR … men jeg må erkende, at jeg ikke aner det, og jeg er også ret ligeglad.
Araberen havde indvilget i at gå i debat med Carlsen, og allerede første spørgsmål var meget sigende for, hvordan landets ubudne og uvelkomne gæster opfatter sig selv.
Spørgsmålet lød “Hvem af jer er mest dansk?, og Carlsen svarede prompte, at det er han i kraft af sine afstamning. Araberen mente, at han var mere dansk, for han havde et dansk ordforråd, som han ikke mente, Carlsen kunne matche.
Det viste sig, at manden fra Mellemøsten havde palæstinensisk baggrund, så derfor kunne han ikke sendes hjem. Sagde han.
Hvordan han er havnet i Danmark, meldte historien ikke noget om. Kan hans forældre have presset sig ind med palæstinenserloven? Er der nogen, der ved noget?
Jeg skal lige love for, at den fremmede herre spillede for galleriet, og et kunne han jo gøre, for kameraholdet var fra DR. “Orvvv, se der, han har livvagter”, “Altså jeg er ikke helt tryg ved et her. Fire livvagter”, “Hvorfor skal jeg smides ud af landet, når jeg er dansker og bor her og er meget bedre end ham der med livvagterne?”. Og så gik det eller over stok og sten med at decimere Daniel Carlsen.
Jeg ved slet ikke noget om Daniel Carlsen, så jeg har ingen mening om ham. Men jeg synes nu, han var væsentligt mere fordomsfri end araberen – men han er jo også rundet af en kultur, der har had til andre som første prioritet.
Lad det være sagt med samme, at det nok ikke er denne araber, der giver sig til at flyve passagerfly ind i høje bygninger, placere bomber i busser eller metrotog, som de andre helt enormt veluddannede og super integrerede har gjort. Men man kan jo ikke vide det.
Det generer mig ikke voldsomt, at han opholder sig i mit land, men jeg bliver denondehylemig ond i sulet, når han slår ud med arme og ben og påstå, han er noget, han ikke er. Han er ikke dansk, og han bliver det aldrig. Måske hans børnebørn bliver danskere, hvis det arabiske holder sig på 25%.
Det var vist i sidste uge, jeg rendte på en dame fra Bangladesh, der også insisterede på at være dansk. Kan I huske ham “hit med 14.000 penge”? Han påstod også, han var dank.
Hvad har de gang i? Hvorfor pynter de sig med lånte fjer?

https://www.dr.dk/tv/se/daniel-carlsen-for-danskerne/daniel-carlsen-for-danskerne-adgang-med-abdel

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Politik og tagget , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Den uundværlige araber

  1. Ida Fenger Bruun Norrild Ida Fenger Bruun Norrild skriver:

    Det var skuffende. Men hvad havde jeg forventet?
    I alt fald at vide mere om Carlsen efter ‘udsendelse’ end før. Nu valgte DR så, for licensen, at promovere en af deres ‘palæstinensere’ – og de fornægter sig aldrig.

    Hvordan ville der være i Danmark uden denne ‘dygtige’ ”palæstinenser” fra . . . – ja, hvor var det nu han kom fra?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *